RSS
Tulosta

Ammattistartti, Vaasa

Ammattistarttilaisille järjestettiin pääkirjastossa vierailu, jossa tutustuttiin erilaisiin ammatteihin ja aloihin kirjastossa. Omasta työstään kertoivat kirjastoautonkuljettaja-virkailija, kirjastosihteeri ja osastonjohtaja. Ryhmä tutustui myös EU-tiedotukseen ja tiedottajan työhön. Osastovierailujen päätteeksi pidettiin vielä pieni info-tilaisuus, jossa kerrottiin kirjaston henkilökunnan rakenteesta ja työtehtävistä, kirjastoalan opintomahdollisuuksista sekä työllistymisestä. Vierailu päättyi kirjavinkkaukseen, jossa samalla esiteltiin kirjaston eri osastoja. Vierailua ”emännöi” pedagoginen informaatikko Verkko Haltuun -hankkeesta.

Kokemus oli mukava! Tämä ryhmä oli taas ihan omanlaisensa ja heille järjestetty ohjelma oli erilaista kuin yleensä; tässä tutustuttiin enemmän kirjastoalaan kuin kirjastoon. Toivoisi, että vierailusta jäisi heille jonkinlainen positiivinen mielikuva. Vaikka kaikki eivät sankoin joukoin kirjastoalalle hakeutuisikaan, he ehkä saivat jonkinlaista käsitystä siitä, mitä kirjastossa oikein tehdään ja miten monenlaisia tehtäviä kirjastoalalla voi olla. Ryhmäläiset eivät olleet kovin aktiivisia kyselemään lisäkysymyksiä, mutta kuuntelivat kiltisti ja loppuvierailua kohden keskustelivat jo hieman enemmän. Ryhmän lähtiessä koululle ohjaaja vielä kiitteli - mainitsi vielä erityiskiitoksen kirjavinkkauksesta (taas tämä sydäntä lämmittävä huomio - edelleen ollaan kiinnostuneita kirjoista!).

Tämän ryhmän kanssa emme todennäköisesti tapaa tällä kokoonpanolla enää, mutta ehkäpä seuraava ammattistarttiryhmä tulee taas vierailemaan kirjastoon – nyt kun yhteistyö on lähtenyt käyntiin.

 

Terhi Piikkilä
pedagoginen informaatikko
Vaasan kaupunginkirjasto

 

Edellinen Sivun alkuun Palaute Jaa tämä sivu: