RSS
Tulosta

AMMATTISTARTTI, Turku

Turussa on huomenna kulttuuripääkaupungin avajaiset ja aikuisten monikulttuurinen ryhmä vieraili kirjastossa. Tapasimme aulassa ja kättelin tulijat.
Toisaalta kaikki eivät halunneet kulttuurinsa puolesta kätellä. Opin tänään suoriutumaan siitä tilanteesta ihan luonnikkaasti. Ja selkosuomea on aina hyvä harjoitella. Lyhyitä lauseita, yksinkertaisia sanoja. Se on kuin vieras kieli.

Aloitimme kierroksen nuorten Stoorista jonne tuli samaan aikaan ulkomaalaistaustaisia nuoria. Hyvä ensivaikutelma!
Sitten suunnistimme lasten Saagaan. Seisoimme pitkän tovin Maat ja kansat -kirjatalossa jossa kukin sai etsiä kirjoja tutulla kielellä. Sitten portaat ylös tieto-osastolle jossa on kielikursseja ja sanakirjoja. Sanakirjoja saisi olla metritolkulla. Milloinkahan tilanne kohenee?

Osa vieraista lähti perjantairukouksiin ja osa jatkoi uutistorille. Uutistorilla istuu aina hyvin monikulttuurinen joukko ihmisiä. Ryhmäni kyseli innoissaan kuinka kauan nettikoneita saa käyttää. Kun kuljimme kirjaston kahvilan ohi joku poikkesi jututtamaan kahviloitsijaa, sisilialaista Stefanoa. Stefano palkkaa työntekijöikseen ulkomaalaistaustaisia nuoria ja tekee näin varsin hyvää kansainvälisyystyötä.

Vanhassa kirjastotalossa katsoimme lukusalongin kirkasvalolamppua ja vieraskielisten romaanien hyllyä. Vieraskielisten? - Hyvä keskustelu. Musiikkikirjastossa kävimme katsomassa maailmanmusiikin hyllyn ja nigerialainen poika halusi etsiä iranilaistytölle jonkun tutun levyn.

Ryhmällä oli mukana kamera ja he ottivat toisistaan valokuvia. Nostattaa tunnelmaa. Minäkin uskaltauduin kuvaamaan ryhmää. Kirjaston patsaat ovat aina suosittu kuvauskohde ja juttelimme poskipartaisesta Rettigistä joka on lahjoittanut vanhan kirjastotalon. Rikkaita miehiä on aina ja kaikkialla maailmassa.

 

Ella Mustamo
informaatikko
Turun kaupunginkirjasto

 

 

Edellinen Sivun alkuun Palaute Jaa tämä sivu: