RSS
Tulosta

AMMATTISTARTTI, TURKU

Tapasin tytöt toisen kerran ja oli hauska nähdä tuttuja kasvoja. Vilkkaita nuoria naisia jotka etsivät omaa opintoalaa. Kuka minä olen? Mikä minua kiinnostaa?
Kolme toivomusta - mistä haluaisin etsiä tietoa? 

Liikuttele ja liikuta

Tunti oli kirjaston kahvilan vintin kokoustilassa jossa ei ole isoa lattia-alaa joten jumppasimme eteisessä. Jalkautin ryhmän janajonoon syntymäkuukauden mukaan. Nuorten ryhmiä kannattaa liikutella ja purkaa kaveriporukat. Kokoustilaan mentiin horoskooppijonon järjestyksessä ja sisällä käytiin kyselykierros siitä missä kukin on syntynyt. Muutama tyttö oli kotoisin kaukaa.
Keskustelussa käy aina ilmi asioita joita kannattaa kuljettaa jutussa mukana. Siis toinen sääntö, tarinat. Nuorten ryhmää pitää liikuttaa jotta iltapäiväväsynyt jengi jaksaa seurata. Mukana pitää olla myös joku nuorten kirja. Esimerkiksi vaikka Robin Benwayn hittikirja Bonusraita.

Kirjaston tietokanta ja kaikki maailman tietokannat

Demosin kirjaston VASKI-tietokantaa screeniltä. Kuka on ostanut jotakin netistä? Entä Facebookin kaavakkeet? VASKIn lomake ei ole vaikeampi täyttää. Ja jos osaa käyttää kirjaston VASKi-tietokantaa osaa periaatteessa käyttää kaikkia maailman tietokantoja. Mitä materiaalia löytyy Persian kielellä? Mitä kirjoja Robin Benway on kirjoittanut? Mistä kirja Bonusraita kertoo? Katso asiasanat Onko kirjastossa muita kirjoja aiheesta poikaystävä? Mikä on opettajan antama aihe ja miten siitä etsitään tietoa? Annoin tehtäväksi etsiä mahdollisimman erilaisia asioita. Vinkkasin lopuksi tarinan Bonusraita. 

Lähetin starttilaiset pareittain kirjastoon ja lähdin itse mukaan. Minulla oli apuna mukana yksi harjoittelija. Tapasimme ryhmän kanssa kokoustilassa kolmen vartin kuluttua ja esiteltiin toisille mitä kaikkea oltiin löydetty. Kirjoja, leffoja ja musiikkia.

Näkemiin myöhemmin keväällä.

 

Ella Mustamo
informaatikko
Turun kaupunginkirjasto

 

 


Edellinen Sivun alkuun Palaute Jaa tämä sivu: