RSS
Tulosta

kirjoja korville

Idea syntyi Majakkaseminaarissa, Rönnskärin saaressa 40 kilometrin päässä mantereelta. Upeissa maisemissa kahden seminaaripäivän aikana heräsi ajatus uudenlaisesta yhteistyöstä kaupunginkirjaston ja Dateron välillä. Me aloittaisimme lukiesteisille suunnatun kirjakerhon.

Päästyämme takaisin mantereelle pidimme muutaman suunnittelupalaverin yhdessä Dateron kanssa. Äänikirjakerho sai nimekseen Kirjoja korville / Böcker för öronen. Kerho on kaksikielinen ja toistaiseksi toimimme sillä periaatteella, että jokainen puhuu omaa äidinkieltään. Kohderyhmänä ovat erilaisista lukihaitoista kärsivät henkilöt, mutta kaikki äänikirjoista kiinnostuneet ovat tervetulleita. Otimme yhteyttä ja tapasimme myös Celia-kirjastojen edustajan ja saimme tietoa heidän tarjoamistaan palveluista.

Yhteistyö Dateron kanssa tässä projektissa on osoittautunut oikein hyväksi. Daterolla on asiantuntemusta erityisryhmille tarkoitetuista ohjelmista ja teknisistä apuvälineistä. Daterolla on myös kontaktiverkostot erityisryhmiin, mikä teki kirjakerhon markkinoinnin huomattavasti helpommaksi. Ensimmäisen kerhotapaamisen aikana Marja-Sisko Daterosta kertoi erilaisista äänikirjoista, Celia-kirjaston asiakkuudesta sekä näytti kuinka Daisy-soitin toimii. Dateron kautta voi saada myös todistuksen, joka tarvitaan Daisy-soittimen hankinnassa ja pääsemisessä Celia-kirjaston asiakkaaksi.

Me haluamme madaltaa kynnystä äänikirjakerhoon osallistumisessa. Ei ole pakko kertoa lukemistaan kirjoista, voi hyvin vain tulla kuuntelemaan toisten keskusteluja. Me kirjakerhon vetäjät valmistaudumme pitämään kirjaesittelyjä joka kokoontumiskerraksi ja koska meitä on yhteensä neljä vetäjää, ei työ tule kenellekään ylivoimaiseksi.

Kirjoja korville kokoontuu kerran kuukaudessa ja jo kolmen kokoontumisen jälkeen voin todeta, että ryhmässämme on hyvä yhteishenki. Tunnelma on rento ja meillä on todella hauskaa yhdessä.

Lena Sågfors
Vaasan kaupunginkirjasto

 

Edellinen Sivun alkuun Palaute Jaa tämä sivu: