RSS
Tulosta

Pienimuotoista ja räätälöityä

 

Kurun kirjastossa (Ylöjärven kaupunginkirjaston lähikirjasto) järjestetään asiakkaan toiveiden mukaan räätälöityä tietokoneen tai Internetin käytön opastusta.

 

Tarjoamme asiakkaille (1-2 kerrallaan) heidän omien toiveidensa ja tarpeidensa mukaista opastusta. Opetus järjestetään asiakkaille tarkoitetussa työhuoneessa, jossa on käytössä kaksi konetta. Opetusta voidaan antaa myös omalla läppärillä.

 

Palveluamme olemme markkinoineet jalkautumalla esim. Marttayhdistyksen tai paikallisen eläkeläisyhdistyksen kokoukseen, missä palvelusta on kerrottu hyvin lyhyesti. On tärkeää, ettei esitellessä käytä kovin teknisiä termejä tai hienoja lauseita tietokoneen käytöstä, sillä tarkoitus on saada hyvinkin epävarmat ja arat ihmiset opintielle. Yleensä tämä on tuottanut tulosta ja kirjastoon saapuu muutama innokas, jolle varataan sopiva aika tietokoneeseen tutustumista varten. Teemme myös asiakkaiden ”täsmähankintaa” : tunnemme pienen asiakaskuntamme ja markkinoimme opetusta juuri sitä tarvitseville!

 

Mikäli asiakkaalla ei ole erityisiä toiveita, opetus järjestetään ennalta suunnitellun kaavan mukaan. Opetuksessa edetään Tampereen Netti-Nyssen opetusmateriaalien mukaan sovelletusti, aina asiakkaan oman toiveen mukaan.  http://kirjasto.tampere.fi/index.php/kurssit-ja-opetus/netti-nyssen-peruskurssit/kurssimateriaalit/

 

Joskus asiakkaalla on myös jokin oma aihe, johon hän haluaa apua. Tällaisia ovat esim. pankkiasiointi, sähköpostitilin luominen tai Facebookin käyttäminen. http://kirjasto.tampere.fi/index.php/kurssit-ja-opetus/teemakurssit/kurssimateriaalit/

 

On tärkeää sopia etukäteen kuinka monta opetuskertaa asiakkaalle annetaan ja kauanko yksi opetuskerta kestää. Tämä siksi, että jotkut asiakkaat haluavat opetusta ”loputtomasti” ja osa ei kehtaa sanoa, että nyt riittäisi… Tunti on uutta opettelevalle toisaalta lyhyt, toisaalta uuden omaksumiseen pitkä aika.

 

Penimuotoiselle opastukselle on kysyntää, sillä moni asiakkaistamme on kokenut, että esim. Työväenopistojen ”isoilla” kursseilla edetään liian nopeasti eikä siellä kehtaa sanoa jos putoaa matkasta. Asiakkaat arvostavat henkilökohtaista ohjausta ja sitä, että saavat itse valita juuri heille sopivan ajan.

 

 

Päivi Huhta

Ylöjärven kaupunginkirjasto/Kurun kirjasto

Edellinen Sivun alkuun Palaute Jaa tämä sivu: