RSS
Tulosta

Lähikirjaston ja Etevan yhteistyötä Porvoossa 

Kirjastopalvelujen tulisi tavoittaa alueensa kaikki asukkaat mahdollisimman laajasti. Lähikirjastossamme päätettiin huomioida myös ne henkilöt, jotka monista esteistä johtuen jäisivät ilman kirjastopalveluja.

Lähellämme sijaitsee Eteva-kuntayhtymän toimintakeskus, jossa työskentelee noin 80 kehitysvammaista aikuista. Toimintakeskuksessa tarjotaan päivä- ja työtoimintaa alihankintatöinä. Alueellamme on lisäksi pienryhmäkoteja kehitysvammaisille.

Toimintakeskuksen asiakkaat käyttävät kirjaston kokoelmia monipuolisesti: musiikkia, videoita, selkokirjoja, tieto- ja harrastekirjoja sekä äänikirjoja. Loimme asiakasrekisteriin toiveprofiilit siten, että kirjasto pystyy räätälöimään asiakkaille mahdollisimman mieluisan kokoelman. Kirjasto on hoitanut keräykset, listaukset ja uusinnat ja Eteva on hoitanut kuljetukset.

Tuore palautesoitto Etevalta oli suorastaan ylistävä. Käytettävät aineistot ovat tulleet välttämättömiksi arjessa. Asiakkaiden olisi mahdotonta tavoittaa kirjastoa ilman hakeutuvaa palvelua.

Hannele Heiskanen
kirjastonjohtaja
Kevätkummun kirjasto, Porvoo

Edellinen Sivun alkuun Palaute Jaa tämä sivu: